Миломир Туцовић, директор ЈКП “Водовод Златибор“ представио је присутнима достигнућа која је Општина Чајетина постигла у области управљања водама на својој територији за која је и проглашена „Еко општином“ за 2023.годину у категорији управљање водама.

Општина се може похвалити развијеном водоводном инфраструктуром где ЈКП “Водовод –Златибор“ управља са 400 километара водоводне мреже, 100 километара канализационе мреже, броји 23.000 индивидуалних прикључака, односно независних стамбених јединица иако општина има око 16.000 становника, док је број корисника 60.000.

Колегама из Србије и Француске посебно је била интересантна чињеница да предузеће потпуно независно послује, односно да располаже са сопствтвеном оперативом која у случају кварова у рекордном року излази на терен. Наша специфичност су и удари на систем водоснадбевања када се током празника за Нову Годину и Први мај број корисника утростручи, а предузеће успева да обезбеди редовно снадбевање.

Постројење за пречишћавање отпадних вода на Златибору је посебно је значајно и чињеница да је у функцији од 2021. године, и да су резултати анализа воде која се пречисти веома добри определила је жири да Чајетина постане „Еко општина“ у категорији Одрживо управљање водама.

Миломир Туцовић је истакао да је ова награда велики подстрек за предан рад који заједно са својим колегама обавља, али и обавеза да у временима која долазе будемо још бољи, да нас очекује завршетак изградње новог система за водоснадбевање „Сушичка врела“ и почетак активности на изградњи постројења за пречишћавање отпадних вода у Чајетини.