ЈКП Водовод Златибор – Унапређење Инфраструктуре за Квалитетније Водоснабдевање

У октобру месецу, ЈКП Водовод Златибор је остварио изванредне успехе у пружању висококвалитетне воде нашој заједници и паралелно томе, постигао значајне домете у унапређењу водоводне инфраструктуре како би осигурали да свако домаћинство има поуздано водоснабдевање.

Један од најзначајнијих пројеката током октобра месеца био је успешан завршетак реконструкције водоводне линије која води од Карауле ка Јеврејском брду. На овој траси, извршено је постављање нових цеви дуж кружног пута до Срчине продавнице. Овај пројекат има дубоко укорењен значај, будући да се радило о једном од најстаријих цевовода у нашем систему. Дугогодишњи проблеми у овом делу мреже укључивали су честа пуцања цеви и губитке на мрежи, што је озбиљно утицало на квалитет водоснабдевања у овом региону.

Изазовност терена додатно је компликовала ову реконструкцију, с обзиром на присуство бројних подземних инсталација. Међутим, поносно истичемо да су наши предани тимови на терену успели да превазиђу све те препреке и заврше овај изузетно важан пројекат у рекордном времену. Овај успех не само да је решио дугогодишњи проблем пуцања цеви и губитака на мрежи, већ је такође осигурао стабилно и квалитетно снабдевање водом за становнике општине Чајетина.

Иза нас је успешан завршетак изградње водоводног крака који се простире на 2 километра од Локве, преко Бонџулића до Лекића. Овај капитални пројекат постао је стварност захваљујући нашој посвећености унапређењу мреже и обезбеђењу пијаће воде за наше суграђане. Овај систем повезан је са бушотином И резервоаром на Горњој Шљивовици, где се због потреба за додатним количинама воде израђена нова буштина капацитета 2л/с, а истовремено је постављен још један резервоар капацитета 30м3.

Наша посвећеност обезбеђивању водоснабдевања за све делове општине се огледа кроз пројект проширења водоводне линије за Кобиљу Главу. Поставили смо два нова резервоара и тренутно радимо на изради пумпне станице. Овом иницијативом ће бити трајно решено питање снабдевања водом за становнике овог подручја, омогућавајући даљи развој овог дела Златибора.
Упоредо са изазовним тереном, наш тим је радио напорно како бисмо побољшали притисак воде у насељу Бадњи До. Ови радови су захтевали значајне напоре због густине насеља и конфигурације терена, али ће становници овог насеља сада моћи уживати у стабилнијем снабдевању водом, што ће знатно унапредити квалитет живота овога дела места.

Поносно можемо рећи да смо до октобра ове године успешно прикључили око 1800 нових стамбених јединица (појединачних мерних места). Овај број представља повећање од око 20% у поређењу са истим периодом прошле године. Ово је јасан показатељ наше посвећености пружању воде за све, а не само за неке. Све ове активности чине део наше свеобухватне мисије да ЈКП Водовод Златибор постане синоним за квалитет и поузданост у снабдевању водом. Наставићемо да радимо заједно са нашим суграђанима како бисмо остварили ову визију и обезбедили сваком домаћинству у општини Чајетина приступ здравој води. Захваљујемо се нашим корисницима на подршци и разумевању током извођења ових радова, и обећавамо да ћемо наставити да будемо лидери у сектору водоснабдевања.